top of page

Göteborg

Bara trettio minuter norr om Åsa finns storstan med allt vad den kan erbjuda; Liseberg, Nordstan, Universeum, Ullevi, Scandinavium, shower, teater, lekland ... ja det mesta du kan tänka dig. Vi nämner de här, men allt det där hittar du så klart ändå. Här vill vi också ge några andra göteborgstips som inte alltid syns. Våra egna smultronställen om man så vill... 

Skärgården

Många göteborgsbesökare missar den fantastiska skärgården. Från Saltholmen går varje dag skärgårdsbåtarna till södra skärgården. De flesta av öarna anlöps från tidig morgon till sen kväll. Och vem har inte drömt om en dans på Brännö Brygga? Men egentligen är vilken som helst av öarna en upplevelse. Man bör dock räkna med att en skärgårdsutflykt tar större delen av dagen. Men vilken dag det blir!

Foto: Peter Kvarnström

/Göteborg & Co

Lunch

Stannar ni i stan föreslår vi en lunch i Stora Saluhallen eller någon av alla foodtrucks på Artillerigården. Passa på att köpa med lite godsaker hem till kvällen! Som i alla städer får du ofta bättre mat för mindre peng om du söker dig lite utanför de stora turiststråken. Vill man gå ut och äta gott på kvällen finns det en uppsjö av bra restauranger - många fler än som får plats här. Vi hjälper dig gärna med förslag och bokning i receptionen.

Liseberg

Foto: Peter Kvarnström

/Göteborg & Co

Botaniska

Botaniska trädgården är en annan pärla som ingen bör missa. Här finns precis allt för den som är intresserad av trädgård och botanik. Och den som inte redan är trädgårdsfrälst löper stor risk att bli. Rododendrondalen i maj är magisk!

Mitt emot Botaniska ligger Slottskogen. Alla göteborgares gemensamma trädgård och uterum. Här är det picknick, spontanfotboll, yogaklasser och lek. Djurpark, Naturhistoriska muséet  och lekplatsen Plikta finns också i Slottskogen.

Foto: Hendrik Zeitler

Ett havsbad för själen?

Sitt en stund med benen dinglande över kajkanten och njut av båtarna och hamnlivet vid Klippans kulturreservat. Klättra upp till ruinerna av det som återstår av Älvsborgs slott. Ta en öl hos Porter Pelle. Alldeles intill; Röda Sten, det före detta industriområdet som idag är en arena för ny, spännande samtidskonst.

Och konstmuseét! Göteborgs konstmuseum har originalverk av många av historiens mästare men kan ändå kännas lite bortglömt ibland där det ståtar högst upp på avenyn. Innanför väggarna hänger Rembrandt och Rubens, Chagall, Picasso och många där emellan. När det gäller nordisk konst från slutet av artonhundratalet anses museét vara Sveriges främsta. Och uppskattar du fotografi och fotokonst finns Hasselblad Center som av en händelse i samma byggnad.

Foto: Marie Ullnert

/Göteborg & Co

Långgatorna

Ta spårvagnen till Järntorget och spankulera längs långgatorna; ett lite mer avslappnat alternativ. Här är du som precis som du är, precis som du vill vara. Här gör ingen sig till i onödan. Små udda butiker, second hand, saluhall, ölbarer och massor av restauranger och caféer. Pustervik om det är klubb och konsert du söker. Långgatorna är fyra till antalet, numrerade från norr till söder. Vi tycker kanske att man kan hoppa över den första - och sikta på nummer två till fyra.

Foto: Superstudio D&D

/Göteborg & Co

Shopping

Få missar Nordstan när det skall shoppas i Göteborg. Där finns det mesta av stora välkända märken. När du är klar i  Nordstan; korsa  Brunnsparken in på Fredsgatan och NK. Vi söker oss ofta till lite mindre butiker på tvär- och bakgator i området mellan Domkyrkan och Grönsakstorget; Vallgatan, Södra Larmgatan och Magasinsgatan. 

bottom of page