Vanliga frågor

Bokning

Behöver vi ett campingkort?


Ja. Vi är medlem i SCR Svensk Camping och på alla SCR-anslutna anläggningar behövs antingen ett Camping-ID eller Camping Key Europe (CKE). Ingetdera är längre ett kort däremot, det var det förr. Nu finns båda i appeln My Camping Key, länkar nedan. Ett Camping-ID är gratis, Camping Key Europe kostar 2020 160 kr för 12 månader och ger dig en rad rabatter och förmåner och innehåller dessutom en olycksfallsförsäkring. Läs mer på camping.se. Hämta My Camping Key och registrera ditt Camping-ID direkt så är du klar för att checka in. Vill du sedan uppgradera till Camping Key Europe gör du det direkt i appen. Länk till App store (iphone). Länk till Google Play (Android).
Måste man boka plats i förväg?


Ja, oftast. Under sommarveckorna och populära helger bör du alltid reservera plats i förväg.

Specifik plats är dock inte möjlig att boka, men lämna gärna önskemål vid bokning. Förbokad plats är reserverad till klockan 18:00 på ankomstdagen om vi inte kommit överens om annat.
När kan vi checka in?


Du kan checka in från kl 15.00. Kommer du senare än kl 18.00 och inte har betalt i förskott, måste du meddela oss, 0340-219590. Har du förskottsbetalt räcker det om du kommer innan receptionen stänger.
När måste vi checka ut?


Vandrarhemmet, senast kl 13.00. Alla andra senast kl 15.00
Hur och när betalar vi?


Vi har ingen bokningsavgift och inget avbeställningsskydd. Vi är övertygande om att du verkligen vill komma till vår idyll och skulle du trots allt få förhinder och bli tvungen att avboka så hoppas vi helt enkelt att du kommer till oss en annan gång istället. Vi krånglar inte till det mer än så.

Camping

Betalning sker normalt vid ankomst men vill du betala i förskott går det alldeles utmärkt. Mejla info@asacamping.se så gör vi om din bokning till en faktura. På den finns ett OCR-nummer som skall anges som referens. Då är allt klart när du kommer annars betalar du lätt med kort vid ankomst. 

Det finns ett undantag - vårt midsommarpaket, då skickar vi alltid faktura. Den skall vara betald två veckor före ankomst.

Vandrarhem

En anmälningsavgift om 10% skall betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast två veckor före ankomst.  

Om du skulle få förhinder och blir tvungen att avboka återbetalar vi dig och hälsar dig välkommen en annan gång.
Är husdjur välkomna?


Självklart är husdjur välkomna. De lämnas dock utanför Vandrarhem och Servicehus för våra allergikers skull. Tänk på att hålla hundar kopplade inom campingområdet och att rastning alltid sker utanför campingplatsen Får hundar vara med på stranden? Ja, fyrbenta vänner kan bada med er men de måste vara kopplade.
Finns det åldersgräns?


Om du vill bo hos oss utan målsman måste en person i sällskapet vara fyllda 18 år. Det är också lägsta åldern för ett Camping-ID

På plats

När måste vi checka ut?


Vandrarhemmet, senast kl 13.00. Alla andra senast kl 15.00
Finns det ett TV-rum?


Japp. Det finns ett tv-rum vid Vandrarhemmet och Hajklubbstugan. Öppas vid förfrågan.
Finns det parkering för bil?


Ja. Varje campingtomt har plats för en bil per husvagn/tält. För er som bor på vandrarhem finns det en plats per rum.

Besökare och eventuella extra bilar hänvisas till parkering vid havsbadet. Parkeringsavgift betalas i app. Boende gäster kan också i mån av plats hämta parkeringstillstånd i receptionen.
Vilka ordningsregler gäller?


Du hittar alla våra ordningsregler här. De viktigaste är: Nattro Nattro råder mellan kl 23.30 och 7.00. Denna tid skall det vara tyst och lugnt på hela campingområdet. In- och utfart hålls stängda mellan kl 23.00 och 7.00. Denna tid får ingen motortrafik förekomma inom området. Hastighetsbegränsning För allas trevnad kör vi så lite bil som möjligt inne på området. Högsta tillåtna hastighet är 20 km/h. Håll uppsikt! Många barn leker inom området.

Övrigt
Campingvärd har rätt att avvisa ekipage och de som inte fölöjer ordningsregler eller visar hänsyn från campingplatsen.
Vilka kablar kan jag använda?


Majoriteten av våra el‐platser har EU‐kontakt (CEE) och kräver att du har en EU‐anpassad
kontakt på din sladd (tre piggar). Saknar du en sådan finns adapter finns att köpa i receptionen. Av säkerhetssynpunkt finns inga adaptrar för utlåning. Fel el‐utrustning kan orsaka både bränder och personskador.
En korrekt kabel har blå kontakter och märkta CEE, gummikabeln innehåller tre tunnare
kablar med ledararea 2,5 mm2. Kabeln får inte vara längre än 25 meter. Till kabeln får
anslutas en adapterkabel, vanligen cirka 0,5 men max 2,0 meter lång. Enligt Elsäkerhetsverkets krav har vi och vår branschorganisation beslutat att endast elkabel med area 3 x 2,5 mm2 och CEE‐don får användas på Åsa Camping & Havsbad och övriga
campingplatser i Sverige.
Finns det hjärtstartare?


Ja. Det finns en hjärtstartare tillgänglig dygnet runt på servicehuset mot receptionen och en vid vår SUP‐uthyrning vid havet.
Var gör vi av vårt avfall?


Sopor och annat avfall lämnas vid infarten bredvid receptionen. Hjälp oss i vårt miljöarbete genom att källsortera. Har du grovsopor så säg till i receptionen.
Var tömmer vi toalett/latrin?


I särskilda utslagsbackar i vid husbilstömningen och på vårt C‐område mot
restaurang gatan. Dessa är markerade på områdeskarta.
Kan vi grilla på området?


Camping utan att grilla ...? Klart ni kan grilla. Vi kräver dock att ni grillar i utrustning avsedd där för. Öppen eld på marken är inte tillåten. Engångsgrillar får inte heller placeras direkt på marken. Töm kol i avsedda behållare vid avfallshanteringen vid infarten.

Vandrarhem

Får man ha husdjur med sig?


Nej, tyvärr. Vi har bara tre rum har valt att hålla dessa fira från husdjur för allergikers skull. Vi rekommenderar dig gärna alternativ som tar emot husdjur – fråga oss i receptionen.
Skall jag städa när jag åker?


Ja. Gäster städar själva rummet innan avresa enligt uppsatt städinstruktion på insidan av dörren till rummet.

Hinner du inte kan du köpa städning som tillval vid bokningstillfället. Denna skall då bokas och betalas minst tre dagar före avresa. Då städar vi rummet men du diskar husgeråd som finns i köket för respektive rum, tar ut sopor och städar kylskåp.
Finns det sänglinne och handduk?


Ja och nej. De flesta tar själva med sig sänglinne och handduk. Men du kan hyra ett linnepaket med lakan, påslakan, örngott och handduk för 120 kr per set.
Finns det barnstol i rummen?


Barnstol och resesäng till mindre barn finns att låna utan kostnad. Säg till vid bokning eller boka själv vid onlinebokning, så finns det på ert rum vid ankomst.

Service

Finns det wifi?


Absolut. Vi har ett eget nätverk för dig som bor hos oss, "Åsa Camping Surf". Och det är enkelt; öppna webbläsare och följ instruktionerna.
Kan vi hyra cyklar?


Ja. Genom vårt samarbete med Åsa Marin & Fritid kan du hyra cyklar i Receptionen. Fråga oss gärna om cykelturer; för dig som vill ha en rejäl utmaning, de som lämpar sig för hela familjen, i skog eller längs kusten. Längre och kortare. En av Sveriges vackraste cykelleder går i princip igenom campingplatsen – Kattegattleden. Hela sträckan är mellan Göteborg till Helsingborg, men man behöver inte cykla hela vägen ;)
Finns det tvättmaskin?


Jajjamen! Tvättmaskin och torktumlare finns i tvättstugan. Boka tid och hämta nyckel i receptionen.
Kan jag låna en bok?


Absolut. I vårt tv-rum finns ett litet "bibliotek" med böcker. Du kan låna, byta och till och med ta med dig om du inte hunnit läsa färdigt. Har du läst ut en bok som du inte vill spara - skänk den gärna till någon annan :)
Finns det en livsmedelsaffär?


Vi har ingen egen affär, men bara 200 meter från receptionen finns en ICA Supermarket. Den har öppet alla dagar 8-21. I receptionen finns ett litet sortiment av godis, chips, dricka och glass.
Var byter jag kylklampar?


I vår verkstad (Servicehuset) finns kylskåp och frys som får nyttjas. En separat frys har kylklampar för byte. Öppet 8-22.
Hur når jag er utanför öppettid?


Behöver du i brådskande fall komma i kontakt med personal utanför öppettid ring +46340219596. För bokning och icke brådskande ärende hänvisar vi till ordinarie öppettider. Tänk på att vår onlinebokning alltid är öppen :)
Var byter jag gasol?


Du kan byta gasol på Lindar'n. Vill du istället fylla på din gasoltub gör du det i Fjärås och Gasoldirekt

Strandliv

Vita Sand. Smaka på orden ... precis så bra är det! Vår egen strand. Ja, alla är så klart välkomna. Den är inte vår på det sättet, utan snarare för att våra hjärtan klappar lite extra just för "vår" strand. När man började campa här för snart ett sekel sedan slog de första som kom helt enkelt upp tälten rakt i sanden. På den vägen är det.

Vita Sand, som ibland kallas Sörvik av de som bor här, är långgrund och barnvänlig. Hink, spade och sandslott alltså! I direkt anslutning till stranden finns det låga klippor för den som inte vill ha sand mellan tårna. Det finns volleybollnät, en restaurang och café mitt i sanddynorna och krabbfiske är obligatoriskt.

Karta

 

Hitta rätt på Åsa Camping &

Havsbad

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Tripadvisor

Kontakt

Stora Badviksägen 10

439 54 ÅSA

SVERIGE

0340 21 95 90

info@asacamping.se

57°20'53.9"N 12°07'21.8"E

Vill du ha våra  nyhetsbrev?

© 2020 Åsa Camping & Havsbad

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TripAdvisor
Sök