Att bo på en campingplats innebär att man delar utrymmet med andra. Det är en stor del av tjusningen; att träffa nya människor, att få nya intryck som annars skulle gått förbi. Men lika roligt som det är med nya vänner lika tråkigt är det om någon inte vill acceptera de enkla regler som finns. Att campa innebär att man måste ta hänsyn till varandra. Ofta är det inte mer än en tunn tältduk som skiljer

Regler

å sån't

På den här sidan har vi samlat ordningsregler och bokningsvillkor. De gäller för alla som bor på Åsa Camping & Havsbad. Vi hoppas så klart att alla våra gäster vill vara med och bidra till den goda stämning och det samförstånd som gör vistelsen här roligare för alla. Skulle någon ändå komma på andra idéer och bestämmer sig för att inte följa dessa enkla regler och villkor har campingvärden rätt att avvisa gäst och ekipage från  campingplatsen. Men låt oss slippa det.

Ordningsregler

 • Nattro råder mellan 23.30 och 7.00. Tänk på att många vill sova även före och efter dessa klockslag. Campingvärden har rätt att be sällskap dämpa ljudnivån. 

 • För allas trevnad kör vi så lite bil som möjligt inne på området. Tänk på hastigheten då många barn leker inne på, och omkring området. 

 • Vattenlunga skall användas för spillvatten. Spann, hink eller dylikt accepteras ej. Spillvatten från latrin töms på särskild anvisad plats; vid husbilstömningen eller vid utslagsback jämte brandpost vid plats 235 (se karta eller fråga i receptionen). 

 • Elkabel mellan husvagn/husbil och elskåp skall vara jordad och avsedd för 10 ampere. Den får ej vara skarvad. 

 • Tvätt av bil och andra fordon får av miljöskäl ej ske inom campingplatsens område.

 • Partytält och liknande får inte användas som förtält.

 • Engångsgrillar får inte användas direkt på gräset. Använd asfaltsytan, grillstativ (finns vid receptionen) eller en stenplatta under grillen.

 • Campingvärden ansvarar ej för skador på eller förlust av gästers ägodelar. I sådana fall skall gästs egen hemförsäkring åberopas. Har du Camping Key Europe är du försäkrad vid olycksfall. Fråga oss i Receptionen om du vill veta mer.

 • Försäljning vid och inom campingplatsens område får enbart ske med campingvärdens tillstånd.

 • Hundar skall hållas kopplade och rastas utanför campingplatsens område. De får vistas på stranden och bada i havet men då skall då hållas kopplade.

Bokningsvillkor

Jo, vi vet ... det finns de som har en lång rad olika bokningsvillkor. Om hur många dagar hit och dit före man skall betala. Och en uppsjö paragrafer kring vad som sker om man måste avboka. Vi försöker hålla det så enkelt som möjligt ...

Vi har ingen bokningsavgift och inget avbeställningsskydd. Vi är övertygade om att du verkligen vill komma till vår idyll och skulle du trots allt få förhinder och bli tvungen att avboka så hoppas vi helt enkelt att du kommer till oss en annan gång istället. Vi krånglar inte till det mer än så.

 

Camping

 

Betalning sker normalt vid ankomst men vill du betala i förskott går det alldeles utmärkt. Mejla info@asacamping.se så gör vi om din bokning till en faktura. På den finns ett OCR-nummer som skall anges som referens. Då är allt klart när du kommer annars betalar du lätt med kort vid ankomst. 

Det finns ett undantag - vårt midsommarpaket, då skickar vi alltid faktura. Den skall vara betald två veckor före ankomst.

 

Vandrarhem

 

En anmälningsavgift om 10% skall betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast två veckor före ankomst.  

Om du skulle få förhinder och blir tvungen att avboka återbetalar vi dig och hälsar dig välkommen en annan gång.

Vad har du för rättigheter?

Att Åsa Camping & Havsbad skall tillhanda en tomt och alltid försöka att ordna önskade platser i den mån det är möjligt.

Vad har du för skyldigheter?

Att följa Åsa Camping & Havsbads ordningsregler. Du har just bläddrat förbi dem ovan. 

Force Majeur/Oförutsägbara händelser 

Båda parter har rätt att träda ifrån hyresavtal om campingtomt inte kan tillhandahållas på grund av krigshandlingar, naturkatastrofer, konflikter på  arbetsmarknad, längre avbrott i vatten- eller energitillförsel, eldsvåda eller liknande större händelser, som varken du eller vi kunnat förutse eller påverka. Vi är i så fall skyldiga att fortast möjligt betala tillbaka vad du betalat, med avdrag för den nytta du dittills haft av campingtomt.

Vad händer om vi inte kommer överens?

Vänd dig direkt till oss med det du vill ta upp. Tänk på att dina möjligheter att få rättelse kan minska om du dröjer med att meddela oss.  Om vi inte kommer överens, kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden. Den består av en opartisk ordförande och ett antal representanter för researrangörer och konsumenter - vi följer deras rekommendationer.

Policy

Om du funderar över vad vi egentligen sparar för uppgifter om dig och varför. Om du aldrig riktigt fått kläm på vad det är för kakor folk pratar om hela tiden, men du minsann aldrig fått smaka. Vår Integritets- och Cookipolicy gör dig klokare ... nåja, har du läst dylika någonannanstans skiljer sig inte våra egentligen från dem.

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Tripadvisor

Kontakt

Stora Badviksägen 10

439 54 ÅSA

SVERIGE

0340 21 95 90

info@asacamping.se

57°20'53.9"N 12°07'21.8"E

Vill du ha våra  nyhetsbrev?

© 2020 Åsa Camping & Havsbad

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • TripAdvisor
Sök