top of page

Du måste verkligen prova krabbfiske när du bor hos oss. Det är ett västkustentvunget - så är det bara. Vi är en av få campingplatser i Halland som kan erbjuda både sandstrand och klippor, och det är bland stenarna krabborna trivs.

1. Förberedelser

Att fiska krabbor är enkelt! Det som behövs är ett snöre, klädnypa, hink och bete. Man måste inte ha en håv, men det gör det lite lättare. I Bohuslän finns det massor av blåmusslor som är krabbornas favoritmat, men det saknar vi i Åsa. Klart att du kan köpa musslor på burk men det går lika bra med ost, korv, skinka … sånt som du äter till frukost gillar också krabborna.

Saknar du fiskeutrustning? Kom till receptionen så hjälper vi till.

2. Själva fiskeriet

På Vita Sand trivs krabborna bäst på den högra sidan av stranden, vid stenröset. Klättra ut, men var försiktig då det kan vara halt, hitta ett bra och tryggt ställe för att börja fiska. Sätt betet på klädnypan och släpp ned det mot krabborna. Försök att placera klädnypan bredvid en sten då det är där som krabborna finns. Testa dig fram för att finna ditt bästa läge!

3. Konsten att få napp

Vänta tills krabban fått ett ordentligt tag om betet. Dra sedan försiktigt upp klädnypan mot hinken. Släpp försiktigt ner krabban i hinken som redan är halvfull med havsvatten så att krabban får det bra i hinken. Om krabban hunnit äta upp betet sätter du på ett nytt och börjar fiska efter nästa krabba.

4. När du är klar

När du fiskat färdigt skall du alltid, med försiktighet, hälla tillbaka krabborna i havet. För att de skall må bäst så rekommenderas samma ställe som du fiskade upp dom.

Att tänka på

Krabborna måste alltid behandlas omsorgsfullt då du bara hälsar på i deras hem. Du kan alltid låna dom för en stund men tänk på att de alltid trivs bäst i sin normala hemmamiljö.

Krabbrace med Hajklubben

En av hajklubbens allra populäraste aktiviteter är krabbrace. Kolla kalendern när det är nästa gång. Krabbracet sker alltid på krabbornas villkor och får inte stressas eller tvingas göra något de inte vill.

Tildas

Krabbfiskeskola

krabba.png

Att fiska krabbor är ett bra sätt att förstå och komma närmare naturen och havet. Vill du fiska från brygga? Då rekommenderar vi Stenvik, viken alldeles bredvid oss.

God fiskelycka!

/Tilda

bottom of page