top of page

Vad skall vi göra idag?

Visst vill vi att du skall stanna hos oss; bada, strosa och bara njuta av campinglivet. Samla ihop grannarna till spontan brännboll och bara må bra. Det är det vi är till för. Men vi hoppas också att du verkligen tar chansen och upplever allt fantastiskt som finns att göra i vår omgivning. Det är svårt att tro, vi vet - men man kan faktiskt tröttna på att bada. Och då finns allt det andra alldeles intill eller bara en kort bit bort. Här är en del av "allt det andra" vi tycker du skall göra. Stort som smått. Tycker du vi glömt något? Klart vi har - allt får inte plats här. 

Göteborg

 

Göteborg. Så klart. En halvtimme norrut. Med hur mycket som helst att göra. Att uppleva, se och smaka på. Så mycket att det fick bli en egen sida helt enkelt. Marsch pannkaka dit ...

Äskhults by

Att komma till Äskhult är som att resa tillbaka i tiden. Uppleva hur det var att bo och leva i en bondby före skiftesreformerna på 1800-talet. De äldsta byggnaderna är från början av 1600-talet men området har varit bebyggt redan så tidigt som för 2700 år sedan. Hör berättelserna om de människor som en gång levde här. Runda sedan av med en  fika i Bengts kaffestuga. 

Varbergs Fästning

gekas (2).jpg

Gekås Ullared

Näsbokrok

Vid Näsbokrok möter havet de karga halländska klipporna. Landskapet har formats av inlandsisen och klipporna samsas med små strandängar och ljunghedar. Här växer flera sällsynta växter, som backsmultron, strandmalört och flocksvalting.  Historieintresserade utforskar gravrösen från bronsåldern. Promenadslingan, knappt 1,5 km, som tar dig runt en del av Näsbokrok är lätt att ta sig fram på och funkar utmärkt för barnvagn och för den som inte har så lätt att gå. Ta med matsäck och njut av havsutsikten!

Stanna längre?

Mitt mellan Göteborg och Varberg. Nära till båda. Nära till ett vidunderligt vackert inland bara några kilometer bort. Och E6an som lätt och fort tar dig längs hela västkusten. Åsa är perfekt för dagsutflykter; du hinner med räkor på Smögens brygga, klipporna på Marstrand och är ändå tillbaka i tid för kvällsdoppet. Eller söderut, en dagstur till Helsingør och Louisana om man vill. Eller på närmare håll; frukost på mysiga Idala gårdsbageri, shopping i Ullared hela dagen för att sedan packa cykelkorgen med  picknick  och se solen gå ned bakom Nidingen från Näsbokrok. Magiskt. Eller en riktig äventyrsutflykt med barnen; förstå istiden vid Fjärås bräcka, se vattnet kasta sig 65 meter ner mot Lygnern i Ramhultafallet  och avsluta med att låta fantasin få fritt spelrum i Borrås Skåra.

Frågan är inte vad du skall göra, utan om du bokade tillräckligt många nätter för att hinna med.

Borrås Skåra

En promenad genom den hundra meter långa, tio meter djupa skåran, som skär rakt genom
berget triggar fantasin och den som inte vill leka Ronja Rövardotter, tomtar och troll eller bortrövad prinsessa här finns inte - stor eller liten.

57°15'52"N 12°14'22"E

Foto: Nina Magnusson

/Kungsmässan

Kungsmässan

Mitt i Kungsbacka hittar du Kungsmässan med 90 butiker, caféer och restauranger.  Ett shoppingcenter som har blivit vald till Sveriges Bästa citygalleria fyra år i rad. Generösa öppettider, lätt att parkera och vill du ändå inte ta bilen ligger Kungsmässan bara 150m från Kungsbacka station dit du tar dig lätt med både tåg eller buss.

Varberg

Varberg är mycket mer än fästningen. Har du varit och sett Bockstensmannen tycker vi absolut att du skall åka ut till Bockstens mosse och titta på fyndplatsen. Läskigt och fascinerande på samma gång. När du ändå är i Åkulla Bokskogar, ta vägen förbi Hiaklitten för en bedårande utsikt och då är du nära Öströö fårfarm; lammsafari, gårdsbutik och härlig fika. Är det istället dags för lunch föreslår vi Joels brygga i Läjet, eller Träslövsläge som det egentligen heter men ingen här säger. På tillbakavägen stannar du till i Apelviken, försöker få en plats på Brittas Strandveranda - det är ofta fullt- insuper atmosfären och surflivet. Flanera en stund, i hamnen,  runt Sociéten och en sväng förbi torget. Sommartid alltid fullt med folk som, liksom du, tycks ta kvällen lite som den faller på.

Tjolöholm

Sveriges kanske märkligaste slott. År 1904 stod det påkostade bygget i tudorstil klart. Byggherren själv, Dickson, dog dock snart och fick aldrig se sitt sagoslott färdigt. Hans hustru Blanche, som fullföljde slottsbygget, byggde också upp en liten by runt slottet med  arbetarbostäder och egen kyrka. Promenera i slottsträdgården eller ge er ut på geocaching.

asa_texture_1_inv.png

Kustpromenaden

Opretentiös och fantastisk på samma gång. Som att vandra runt i ett vykort från Halland. Den börjar i princip utanför ditt förtält och tar dig förbi åtta havsvikar längs Västerhavet. Vi har gäster som både börjar och avslutar varje dag med en vända längs Åsa Kustpromenad. Det finns en anledning ...

Gårdsbutiker

Halland är fyllt av spännande, roliga gårdsbutiker och runt Åsa finns ett brett utbud. Vad sägs om pepparrot från Mariebergs gårdsbutik i Fjärås eller lamm- och fläskkött från Hamra Gård? Lockar sötsaker som glass eller marsipan mer beger du dig till Bräutigams i Fjärås.  

Stättared 4H

Hede Fashion

Outlet

bottom of page