Aktiviteter

Vad är egentligen skillnaden mellan en aktivitet och en utflykt? Måste en aktivitet också innebära i någon mån högre puls eller räknas ligga-på-stranden-och-inte-göra-ett-jota också som aktivitet? Klart det gör! Iallafall hos oss. Det innebär ju också att allt som finns att göra näppeligen ryms på den här sdian - för det behöver man också ta sig över till Utflykter och Havsbad. Gör det efter du fördjupat dig klart bland hajklubb, sup och cykelleder. Och vill du ha ändå fler tips, våra smultronställe och påhitt följ oss på sociala medier. 

SUP

Att SUP, Stand Up Paddleboarding, har blivit så otroligt populärt beror nog på att alla kan. Oavsett ålder, styrka och erfarenhet kan du också njuta av havet på en 'bräda'. Det kräver inga stora förberedelser eller erfarenheter . Eller, om du vill, utmana vågorna blåsiga dagar. Hos oss kan du hyra SUP och naturligtvis får du en bra introduktion på hur du hanterar bräda och paddel. Vita Sand är en perfekt strand för dina första paddeltag. Varför inte ta med hela familjen på en brädupplevelse i soluppgången!

Sveriges viktigaste och bästa klubb - hajklubben. För alla mellan 6 och 12 år. I den finns det bara snälla hajkillar och hajtjejer. Men säg absolut inte det till sjökorna ... ja, de vuxna alltså. Dom tror nämligen att vi är lite farliga om vi inte får som vi vill. Och det låter vi dom gärna tro. Tillsammans gör vi massor av häftiga grejor som bygger sandslott, målar och ritar och tävlar i krabbrace. Ibland är det olika häftiga uppträdanden också - bara för oss. Och det är tur för dom! Annars hade vi nog börjat bitas lite. En dag var det till exempel jonglörskola. Och efter lite övning var vi så klart bäst på att jonglera också!

Ibland chillar vi bara lite och kollar någon cool film. Och jo, man kan få kolla på film fast det är fint väder. Det har vi bestämt - så det så! Hajarna har aktiviteter de flesta dagar under   högsäsongsveckorna 28-31 samt vissa andra helger. Resten av tiden smider vi planer och vässar tänderna så klart! Vill du vara med kolla kalendern! Och du - tycker man att det är lite läskigt att komma själv får man ta med sig en sjöko. Men kom ihåg att hålla ordning på dom! För du vet hur de är; så fort man vänder stjärtfenan till hittar de på nå’t bus. Vi ses!

Åsa med 

Cykel

Du visste säkert redan att Kattegattleden går rakt igenom Åsa. Men varför bara cykla genom när det finns så många härliga cykelutflykter runt omkring. Slingrande vägar som tar dig genom vacker natur, utmed kusten och ett inre landskap som är helt fantasiskt - och ändå lite "bortglömt" ibland. Ta med cykel eller hyr en av oss och upplev Åsas omgivningar. Här finns mycket - du ångrar dig inte. Nedan har vi knåpat ihop tre spännande cykelturer som vi själva gärna sätter oss i sadeln för.

 

9,7 km

Näsbokrok

map_nasbokrok.jpg

Alldeles lagom cykeltur när man inte har hela dagen på sig, Ta med fikakorg och badkläder.

Kattegattleden

Årets cykelled i Europa 2018 och Sveriges första nationella cykelled. Med rätta känd långt utanför vårt lands gränser. 390 km lång, men man behöver inte cykla hela vägen. Mellan Helsingborg och Göteborg - längs kusten. 

Tjolöholm

27,8 km

map_tjoloholm.jpg

Lunch i Storstugan eller fika i Kafé Manegen. Köp med dig nyss upptagna grönsaker hem från Mariebergs Gårdsbutik

46,2 km

Fjärås Bräcka/Äskhult

map_fjarasAskhult.jpg

Magisk heldagstur!  Först till Fjärås Bräcka och Naturum. Hemvägen via Äskhults by. Några kilometer längre men värt varje tramptag. 

Vandringsleder och stigar

Halland har inte bara salta bad och vackra sandstränder. Övergångsbygden, det vill säga landskapet mellan kust och skog, är fantastiskt. Omväxlande med odlad mark, skogsdungar, kullar och små sjöar. Det finns till och med branta berg för den som inte har anlag för svindel. Vid Naturum Fjärås Bräcka börjar en 1,5 km lång naturstig som gör stopp längs vägen där du kan läsa om bräckans spännande historia och flora. Vacker natur fina stigar hittar du också runt Äskhults by. I området kring Stättereds 4H gård finns flera slingor med varierande längd. I och kring Åkulla bokskogar finns hur mycket som helst. Och en tur runt Hyltenäs kulle eller 18 km långa Viskastigen gör ingen besviken.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Tripadvisor

Kontakt

Stora Badviksägen 10

439 54 ÅSA

SVERIGE

0340 21 95 90

info@asacamping.se

57°20'53.9"N 12°07'21.8"E

Vill du ha våra  nyhetsbrev?

© 2020 Åsa Camping & Havsbad

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TripAdvisor
Sök