top of page
asaCamping__aktiviteter.jpg

Aktiviteter

Vad är egentligen skillnaden mellan en aktivitet och en utflykt? Måste en aktivitet också innebära i någon mån högre puls eller räknas ligga-på-stranden-och-inte-göra-ett-jota också som aktivitet? Klart det gör! Iallafall hos oss. Det innebär ju också att allt som finns att göra näppeligen ryms på den här sidan- för det behöver man också ta sig över till Utflykter och Havsbad. Gör det efter du fördjupat dig klart bland hajklubb, sup och cykelleder. Och vill du ha ändå fler tips, våra smultronställe och påhitt följ oss på sociala medier. 

SUP

Att SUP, Stand Up Paddleboarding, har blivit så otroligt populärt beror nog på att alla kan. Oavsett ålder, styrka och erfarenhet kan du också njuta av havet på en 'bräda'. Det kräver inga stora förberedelser eller erfarenheter . Eller, om du vill, utmana vågorna blåsiga dagar. Hos oss kan du hyra SUP och naturligtvis får du en bra introduktion på hur du hanterar bräda och paddel. Vita Sand är en perfekt strand för dina första paddeltag. Varför inte ta med hela familjen på en brädupplevelse i soluppgången!

camping_Goteborg_aktivitet.jpg

Sveriges viktigaste och bästa klubb - hajklubben. För alla mellan 6 och 12 år. I den finns det bara snälla hajkillar och hajtjejer. Men säg absolut inte det till sjökorna ... ja, de vuxna alltså. Dom tror nämligen att vi är lite farliga om vi inte får som vi vill. Och det låter vi dom gärna tro. Tillsammans gör vi massor av häftiga grejor som bygger sandslott, målar och ritar och tävlar i krabbrace. Ibland är det olika häftiga uppträdanden också - bara för oss. Och det är tur för dom! Annars hade vi nog börjat bitas lite. En dag var det till exempel jonglörskola. Och efter lite övning var vi så klart bäst på att jonglera också!

Ibland chillar vi bara lite och kollar någon cool film. Och jo, man kan få kolla på film fast det är fint väder. Det har vi bestämt - så det så! Hajarna har aktiviteter de flesta dagar under   högsäsongsveckorna 28-31 samt vissa andra helger. Resten av tiden smider vi planer och vässar tänderna så klart! Vill du vara med kolla kalendern! Och du - tycker man att det är lite läskigt att komma själv får man ta med sig en sjöko. Men kom ihåg att hålla ordning på dom! För du vet hur de är; så fort man vänder stjärtfenan till hittar de på nå’t bus. Vi ses!

Åsa med 

Cykel

Du visste säkert redan att Kattegattleden går rakt igenom Åsa. Men varför bara cykla genom när det finns så många härliga cykelutflykter runt omkring. Slingrande vägar som tar dig genom vacker natur, utmed kusten och ett inre landskap som är helt fantastiskt - och ändå lite "bortglömt" ibland. Ta med cykel eller hyr en av oss och upplev Åsas omgivningar. Här finns mycket - du ångrar dig inte. Nedan har vi knåpat ihop tre spännande cykelturer som vi själva gärna sätter oss i sadeln för.

Cykel

9,7 km

Näsbokrok

map_nasbokrok.jpg

Alldeles lagom cykeltur när man inte har hela dagen på sig, Ta med fikakorg och badkläder.

Kattegattleden

Årets cykelled i Europa 2018 och Sveriges första nationella cykelled. Med rätta känd långt utanför vårt lands gränser. 390 km lång, men man behöver inte cykla hela vägen. Mellan Helsingborg och Göteborg - längs kusten. 

Tjolöholm

27,8 km

map_tjoloholm.jpg

Lunch i Storstugan eller fika i Kafé Manegen. Köp med dig nyss upptagna grönsaker hem från Mariebergs Gårdsbutik

17,3 km

Frillesås 

map_frillesas.jpg

Cykla längs havet! Ta ett svalkande dopp i Vallersvik eller Torstensvik. Besök Larssons Glass och  kanske shoppa  något i Lilla Ladan

Vandringsleder och stigar

Halland har inte bara salta bad och vackra sandstränder. Övergångsbygden, det vill säga landskapet mellan kust och skog, är fantastiskt. Omväxlande med odlad mark, skogsdungar, kullar och små sjöar. Det finns till och med branta berg för den som inte har anlag för svindel. Vid Naturum Fjärås Bräcka börjar en 1,5 km lång naturstig som gör stopp längs vägen där du kan läsa om bräckans spännande historia och flora. Vacker natur fina stigar hittar du också runt Äskhults by. I området kring Stättereds 4H gård finns flera slingor med varierande längd. I och kring Åkulla bokskogar finns hur mycket som helst. Och en tur runt Hyltenäs kulle eller 18 km långa Viskastigen gör ingen besviken.

traningStranden.jpg
asa_texture_1.png

Träning  på   stranden

Semestern är den bästa tiden för träning! Det blir så mycket roligare när man varken behöver känna stress eller press. Marko och Daniel på Sommarträning i Åsa kör funktionell gruppträning med och utan vikter ett par gånger i veckan under högsäsong. De varierar upplägg och nivåer så att alla kan utmana sig själv. För nybörjare finns pass med lugnare tempo och möjlighet att lära sig grundtekniker. De garanterar en svettig timme tillsammans med ett gött gäng. Och varför inte avsluta med ett dopp i havet? Bättre än så blir det inte!

Du bokar passet via deras Facebooksida eller hos oss i receptionen. Något oklart? Kom in till oss så berättar vi mer!

asa_texture_1.png

Yoga på stranden  

Semestern är till för återhämtning för både kropp och själ. Har man inte provat på yoga innan så är semestern ett perfekt tillfälle. Therese Lind driver sin egen yogastudie i Åsa och i sommar kommer hon att flytta ut sin verksamhet till Åsa Havsbad till vår stora glädje.  Varje lördag i jul  kommer hon att ha yogapass kl. 9.00 – 10.00. Det kommer att vara drop-in och kosta 150 kr. Yogamatta finns att låna För mer information kom in till oss i receptionen. 

yoga_1200.jpg
bottom of page